Clip in extensions wassen

Het wassen van je clip in hair extensions is erg belangrijk. Tenminste wanneer het op de juiste manier gebeurd. Hoe beter je het haar verzorgt hoe langer je ermee kunt doen. Zo krijg je nog meer waar voor je geld!

KRULLEN

KRULLEN MENGEN MET CLIP IN HAIR KRULLEN MAKEN MET EEN KRULTANG

TIPS

HAARUITVAL HAAR VITAMINE TIPS KROESHAAR TIPS DUNNER WORDEND HAAR Clip in extensions tutorial

Clip in extensions wassen

Je hoeft je clip in extensions niet vaker te wassen dan je eigen haar, maar je clip in set heeft wel liefdevolle aandacht nodig! Het goed wassen en verzorgen van je clip in set zorgt ervoor dat je langer met het haar kunt doen, en het kan droog haar voorkomen mits je het haar niet meer dan 3x per week wast. Clip in extensions wassen

Blonde clipin extensions wassen

Heb je blonde clip extensions? Dan is het goed om te weten dat je haar van origine donker gekleurd is. Dit betekend dat het haar al bewerkt is geweest. Helemaal met een lichte kleur haar. Omdat het verven van je extensions behoorlijk intensief is, is het des te belangrijker om je set clip in hair goed te verzorgen.

Gebruik bij voorkeur een milde shampoo

Wanneer je clip in haar gaat wassen kun je beter een zachte shampoo gebruiken zonder Parabenen, siliconen of sulfaten. Pak de stroken haar vast bij de clips en laat lauw tot warm water over het haar vloeien. Breng een klein beetje shampoo aan en masseer dit vanaf de clipjes naar onderen in. Vervolgens verwijder je de shampoo door het weg te spoelen en knijp je voorzichtig het water uit het haar. Let op: In geen geval wringen!

Gebruik na het wassen een goede conditioner 

Na het wassen van je clip in extensions altijd een goede conditioner gebruiken. Zo krijgt je haar direct de juiste voeding binnen. Als de clip in haren niet te vettig zijn kun je beter je haar na het spoelen direct blij maken met een goede conditioner. Dan is het zelfs beter om de stap met shampoo over te slaan. De conditioneer laat je 5 tot 15 minuten inwerken. 15 minuten is beter omdat de voeding op deze manier meer tijd heeft om in het haar te trekken. Probeer het haar zoveel als mogelijk op een natuurlijke manier te laten drogen.

Drogen en stijlen met een stijltang

Heb je hier geen tijd voor? Leg de clipin-extensions dan op een handdoek tegen de verwarming. Let op dat je deze niet te hoog zet! Je zult zien dat wanneer het clip in haar droog is dat er dan een mooie natuurlijke slag in komt. Als je geen krullen of slag wil dan kan je de extensions weer stijlen met een stijltang. Door het gebruik van een stijltang zullen de haarschubben zich snel sluiten waardoor het haar gauw weer glanzend en zacht word. Gebruik ten alle tijden een goede heat protector!