Tips tegen droog haar

Hierbij tips tegen droog haar en hoe je het haar het beste kunt verzorgen.
Lees meer

Oorzaken droog haar

Droog haar kan verscheidene redenen hebben. Zo zijn er legio vrouwen die last hebben van droog haar. De temperatuur heeft een behoorlijk effect op de gezondheid van het haar. Ook de zon, chloor en de zee kunnen het haar enorm uitdrogen, daarom is droog haar een veel voorkomend probleem in de zomer.

oorzaken droog haar

Droog haar herkennen
1. Statisch haar
2. Snel brekend haar
3. Gespleten haarpunten
4. Last van warrig klittig haar

Tips droog haar

Wat veel vrouwen fout doen, is het haar wassen met heet tot warm water.

Heb jij last van droge haren? Stop dan met je haren wassen in warm water!

Ook door het haar te veel te bewerken met een föhn, krultang en stijltang is gevaarlijk voor het haar. Deze stijling tools geven te veel veel hitte af, dus probeer altijd de warmte standen zo laag te zetten en gebruik altijd een heat bescherming spray voordat je begint met de behandeling.

haar wassen met lauw water

Wassen met lauw water

Spoel het haar af met lauw tot koud water. Het zal ongetwijfeld wennen zijn maar je bent op deze manier in ieder geval van je droge haren af.

De beste haarverzorging

Probeer advies te krijgen van een erkende stylist over welke artikelen het beste bij je haar passen. Probeer nuttige shampoos en conditioners te verbruiken. Gebruik ook gelijkmatig een voedend serum.

Haar verzorging bij droog haar

Drink genoeg water

Gebruik bij voorkeur een satijnen sjaaltje

Laat droge punten op tijd bij knippen (5-6 weken)

Gebruik satijnen beddengoed dit helpt tegen wrijving

Draag wanneer je gaat slapen geen vlecht of strakke staart

Neem regelmatig een hoofdmassage! Dit werkt stimulerend voor de talgproductie

Zorg voor een goede haar borstel. Gebruik bij voorkeur een borstel zonder bolletjes aan het einde van de pinnetjes. Je kunt het beste een borstel met natuurlijk haar gebruiken.

haarverzorging droog haar

Haar met krullen

Vrouwen met krullen/Kroezend haar hebben vaak last van droog haar. Zorg altijd voor een goede hydratering. Laat je mooie bos krullen voor zover mogelijk op een natuurlijke manier opdrogen. Probeer zo veel als mogelijk kunstmatige hitte te vermijden. Kokosolie is een perfecte remedie tegen droog haar en droge krullen.

Satijnen beddengoed

Waarschijnlijk heb je het wel eens gehoord, en ja het werkt! In plaats van op katoenen beddengoed te slapen wat erg ruw is kan je beter satijnen beddengoed aanschaffen.