Verzorging Weavehaar

De verzorging van hair weaves is net zo belangrijk als het verzorgen van je eigen haar. Om lang plezier van je weave haar te beleven vermelden wij hier handige verzorgingsmaatregelen en tips.
Lees meer

Goed onderhouden weave hair kan ongeveer 12 weken worden ingehouden. Na deze periode adviseren wij het haar eruit te halen ter bescherming van je eigen natuurlijke haar en dat van je weaveharen. Na het verwijderen, kan het weave haar weer worden hergebruikt.

Tips en weetjes verzorging weave haar

1. Heb je even geen tijd om je weave hair te wassen? Gebruik dan een droogshampoo.

2. Gebruik geen producten die Parabenen, siliconen of sulfaten bevatten.

3. Gebruik een shampoo die niet teveel schuimt. Dit bevat vaak veel sulfaten die vettige resten in je weave haren achterlaten. Hierdoor lijkt en voelt het haar al snel vies.

4. Een goede conditioner is belangrijk. Laat de conditioner minstens 15 minuten intrekken vooral als het haar geverfd is. Gebruik je geen conditioner? Dan wordt het haar stijf en is de kans groter op gespleten en gebroken punten.

5. Borstel steil haar in een neerwaartse beweging. Begin onderaan en werk langzaam omhoog. Voordat je droog haar gaat kammen of stijlen, kun je het beste haarolie gebruiken. Dat maakt het kammen en stijlen makkelijker en het geeft een mooi, zacht en glanzend resultaat.

6. Haren zijn gevoeliger wanneer ze vochtig zijn. Stel dat je straight haar hebt, geen golf of krul te bekennen, dan kun je beter je haren droog kammen.
Krullend haar kam je alleen door als het nat is en niet als het droog is. Het kammen van droog, krullend haar geeft vaak een sterk pluizig effect.

7. Gebruik voor het slapen gaan een satijnen hoofdoek/sjaal, of een satijnen kussen ter bescherming van je weave haar.

Richtlijnen ter verzorging van haar weave

Was weave haar altijd voor je het laat inweven. Gebruik hiervoor een milde shampoo in combinatie met koud water. Spoel het haarstuk daarna grondig uit. Pers overtollig water uit en laat het haar op natuurlijke wijze drogen.

Verzorging Weavehaar

Nadat het weave hair is ingeweven, adviseren wij het haar 1 keer per week te wassen. Doe dit weer met een milde shampoo en gebruik altijd een conditioner! Shampoo wordt gebruikt om haar te reinigen (verwijderd vuil, vettigheid en olie).

Conditioner zorgt ervoor dat het weave haar vocht regulerende bestanddelen kan opnemen en dus niet te droog word. Daarnaast zijn conditioners vaak aangevuld met belangrijke vitamines voor je haar

Dit is belangrijk omdat het weavehair niet meer profiteert van de natuurlijke oliën die je eigen haar wel krijgt. Een goede conditioner is daarom belangrijk. Laat het haar net als de eerste keer dat je het waste altijd op natuurlijke wijze drogen. Probeer je weave hair niet te veel bloot te stellen aan de zon.

hairextensions wassen

Weave haar wassen

  • Ontdoe je haar van klitten voor het wassen.
  • Gebruik een grote kam of je vingers om het haar uit te kammen.

Verzorging hair weave voor het slapen gaan

  • Zorg ervoor dat het weave haar droog is voordat je gaat slapen.
  • Voor het slapen gaan; steek het op in een paardenstaart of wikkel je weave haar in een hoofddoek of haarnetje. hierdoor voorkom je beschadigingen tijdens het slapen.

dark brown weave hair

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »